Wat te doen bij overlijden

Wanneer iemand thuis komt te overlijden, belt u eerst de huisarts. Deze komt om het overlijden officieel vast te stellen. Ook vult de arts overlijdenspapieren in. Wanneer iemand overlijdt in een ziekenhuis of een verpleeghuis zorgt het verplegend personeel dat er een arts komt. Daarna belt u Budget Uitvaart Alkmaar, wij zijn dag en nacht bereikbaar via 072-5122614.


Bespreken uitvaart
Nadat wij in kennis zijn gesteld van het overlijden, stellen wij u enkele vragen om de te kunnen inschatten wat de wensen zijn op dat moment. Vervolgens maken we een afspraak met de uitvaartverzorger die bij u langskomt om de uitvaart verder te bespreken.


Dagelijks contact
Rondom het overlijden moet veel geregeld worden zoals het opbaren, het kiezen van de kaart, het maken van de tekst, er moet een kist besteld worden. Ook moeten er afspraken gemaakt worden met de begraafplaats of het crematorium, het condoleance bezoek moet geregeld, de auto’s, de ambtelijke zaken en niet in de laatste plaats de organisatie en de vormgeving van de uitvaart zelf. Niet alle beslissingen hoeven op één dag genomen te worden. We houden dagelijks met u contact om de voorbereidingen en de uitvaart te begeleiden.

Alkmaar, Bergen, Schoorl, Heiloo, Egmond, Castricum, Akersloot, Oudorp, Sint Pancras, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen, Winkel,
Niedorp en omgeving