Bespaartips

Gaat u een uitvaart van een van uw naasten regelen en wilt u besparen op de uitvaartkosten of bent u alvast een uitvaart aan het plannen voor het geval dat? Een plechtige uitvaart hoeft niet duur te zijn. Hier staan 8 tips om te besparen op uw uitvaart.

 

  • Laat gasten losse bloemen meenemen om die bijvoorbeeld op de kist of het graf te leggen. Wilt u toch bloemstukjes? U kunt ze   ook zelf maken samen met uw familie.

 

  • Cremeren kost minder dan begraven: er zijn geen grafrechten verschuldigd en een urn kost nu eenmaal minder dan een grafsteen.

 

  • U mag de kist ook laten dragen door familie of vrienden, ook kan de kist naar de laatste rustplaats gereden worden op een baar, dit is veel goedkoper dan (ingehuurde) dragers.

 

  • Rouwkaarten laten maken voor tientallen gasten kan best duur zijn. Met het zelf kaartjes maken op de computer, met een passende en persoonlijke tekst, bespaart u op de uitvaartkosten. Ook het digitaal versturen van de rouwkaarten behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

 

  • Een simpele manier om geld te besparen op uw uitvaart is de dag doordeweeks te plannen. Voor bepaalde onderdelen van de uitvaart bent u in het weekend duurder uit omdat crematoria en begraafplaatsen een weekendtoeslag berekenen. Op de totale kosten kan dit honderden euro’s schelen.

 

  • U kunt thuis ook een herdenking met speeches houden, gedichten voordragen, praten over de overledene, foto’s bekijken, het leven van de overledene vieren en gedenken.

 

  • Naast een kosten besparing, is het zelf doen van een laatste verzorging ook een gelegenheid om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te nemen van een dierbare.

 

  • Ontvang bezoek voor koffie en broodjes na afloop bij u thuis. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook veel persoonlijker dan de gebruikelijke koffietafel in een gehuurd zaaltje of uitvaartcentrum.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen neem gerust contact met ons op.

Alkmaar, Bergen, Schoorl, Heiloo, Egmond, Castricum, Akersloot, Oudorp, Sint Pancras, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen, Winkel,
Niedorp en omgeving